Miksi Reformo valitsi Juniperin?

17. helmikuuta 2023 kirjoittaja
Aki Anttila
| Ei vielä kommentteja


Teknologiavalinnat ovat aina haastavia. Yksittäisen yrityksen yksittäisen hankkeen päätöksentekoon voi osallistua parhaimmillaan kymmeniä asiantuntijoita ja prosessissa käydään läpi monia vaiheita mukaan lukien vaatimusmäärittely, valmistajaevaluointi, shortlistaus, PoC/PoV haluttujen valmistajien kanssa, arviointi ja lopullinen päätös. Kun teknologiaa valitaan Reformo Networksin kaltaiselle uuden ajan integraattorille, joudutaan tarkastelemaan vielä useita muitakin osa-alueita. Esimerkiksi - mikä on markkinan tilanne kotimaassa ja maailmalla, kuinka paljon tuotekehitykseen investoidaan, mikä on standardoinnin taso ja kuinka hyvin sitä toteutetaan?


Reformo valitsi verkkopuolelle valmistajakumppaniksi Juniper Networksin. Vuonna 1996 perustettu Juniper on Internet-aikakauden pioneereja ja alkuaikoina tunnettu erityisesti operaattoriluokan reitittimistään. Nykyisellään noin viiden miljardin dollarin liikevaihtoa tekevä ja yli 9000 työntekijää työllistävä yhtiö tarjoaa verkkoratkaisuja niin operaattoreille, konesalitoimijoille kuin yrityksillekin.

Juniperin suhtautuminen erityisesti yritysverkon tuotteisiin on vaihdellut jonkin verran vuosien varrella. Yrityssegmentin tekemisen voidaan katsoa alkaneen 2004, kun Juniper osti palomuurivalmistaja NetScreenin. Sen jälkeen EX-sarjan kytkimet esiteltiin 2008 ja yritysverkkojen saaga sai täydennyksen Trapezen WLAN-tekniikan ostolla 2010. 

Kovaan nosteeseen Juniperin WLAN-tarina lähti 2019, kun Juniper osti Mist Systemsin. MIST on täysin uudella tavalla ajateltu pilvihallinta-alusta, joka on tehty alusta lähtien modernin sovellusarkkitehtuurin pohjalle. Käytännössä kysessä on mikropalveluiden päälle rakentuva pilvinatiivi sovellus, joka on ainakin toistaiseksi vuosikausia naapureita edellä. Arkkitehtuuri mahdollistaa merkittäviä etuja verrattuna perinteisiin sovelluksiin. Näihin kuuluvat esimerkiksi jatkuvan kehittämisen periaate - mikropalveluita voi päivittää vaikka kerran päivässä ilman käyttökatkoksia. Näin uusia ominaisuuksia, vanhojen parannuksia ja virheiden korjausta voidaan tuoda käyttäjille koko ajan ja näin investointisuoja säilyy paremmin. 

MIST-ostos ja sen pilvihallinnan integrointi osaksi Juniperin muuta yritysverkkojen tuotevalikoimaa on nostanut yhtiön johtavaan asemaan Gartnerin Wired & Wireless LAN -nelikentässä. Hiljattain julkaistussa tuoreessa versiossa Juniper oli johtaja jo kolmatta vuotta peräkkäin. Tämä osoittaa strategian ja vision täydellisyyttä yhdistettynä erinomaiseen täytäntöönpanokykyyn. Eri siis ole ihme, että maailmalla on alkanut varsinainen aalto, jossa korvataan muiden valmistajien tuottamia yritysverkkoja MIST-pohjaisilla kokonaisuuksilla. 

Vaikka MIST on keskiössä Juniperin yritysverkkopuolella ja sitä kautta vahvana myös Reformon tuoterepussa, ei pidä unohtaa että Juniperilla on erinomaisia tuotteita myös useisiin muihin kategorioihin. Esimerkiksi konesaleissa QFX-sarjan suorituskykyiset kytkimet yhdistettynä Apstra-hallintajärjestelmään mahdollistavat uuden tason automaation ja näkyvyyden. Tai 128T-ostoksen kautta hankittu Session Smart Router tarjoaa erilaisen tavan rakentaa kustannustehokkaita ja suorituskykyisiä SD-WAN -verkkoja. 

Näemme, että teknologiamielessä Juniper on Reformolle hyvä kumppani. Kun siihen lisätään huippuluokan joukkue niin Juniperin maaorganisaatiossa, kuin tukkuri-Arrowilla, löytyy kaikkiin asiakastarpeisiin varmasti sopiva ja oikean hintainen ratkaisu. 

Jos Reformo Networksin Juniper-teknologialla tuottamat ratkaisut kiinnostavat, ota reilusti yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Kirjoittaja on Reformo Networksin teknologiajohtaja

Aki Anttila 17. helmikuuta 2023
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin