Räätälöidyt ratkaisut tuotantoympäristöjen kyberturvallisuuteen

Yhteistyö Nozomi Networksin kanssa
8. heinäkuuta 2024 kirjoittaja
Jukka Springare
| Ei vielä kommentteja

Ainutlaatuinen tuotantoympäristö

Jokainen tuotantoympäristö on ainutlaatuinen, suunniteltu erityistä käyttötarkoitusta varten, ja täten kahta samanlaista ympäristöä on lähes mahdotonta löytää. Vaikka näissä ympäristöissä ilmenee usein samankaltaisia haasteita, niiden ratkaiseminen vaatii lähes aina omanlaisensa lähestymistavan. Koska ajan myötä nämä ympäristöt ovat muotoutuneet yksilöllisiksi, niiden kypsyystasot verkon ja kyberturvallisuuden osalta vaihtelevat huomattavasti. 

OT-verkkojen toimintafilosofia eroaa merkittävästi perinteisistä IT-ympäristöistä, sillä tuotannossa keskeistä on palveluiden saatavuus ja katkottomuus, datan oikeellisuus ja vasta tämän jälkeen kyberturvallisuus. Näiden erityispiirteiden vuoksi tuotantoympäristöjen hallinta ja suojelu vaatii tarkkaa suunnittelua ja asiantuntevaa toteutusta. Tästä syystä perinteiset IT-ratkaisut, palvelut ja prosessit harvoin soveltuvat sellaisenaan tuotannollisiin OT-ympäristöihin. Miksi emme siis suunnittelisi arkkitehtuuria, ratkaisuja ja palveluita vastaamaan niiden todellista tarvetta?
Usein esteenä on perinteinen ajattelutapa, että näin on aina tehty. Tämä ei kuitenkaan ole pitkään aikaan ollut sopiva lähtökohta tuotantoverkkojen ja kyberturvan suunnittelussa. Mitä meidän pitäisi siis tehdä toisin?
 
1. Tee kattava tekninen analyysi nykyisestä ympäristöstä
2. Tee segmentointisuunnitelma, joka tukee niin tuotannon kuin liiketoiminnan tarpeita
3. Rakenna kattavat monitorointi- ja näkyvyysratkaisut
4. Identifioi jatkuvasti kehityskohteita niin tuotannon saatavuuden ja jatkuvuuden kuin verkon ja kyberturvan näkövinkkelistä
5. Kehitä yhteiset prosessit IT:lle, OT:lle ja liiketoiminnan tarpeille sekä kaada organisaation sisäisiä siiloja
6. Kehitä ympäristöä jatkuvasti
 
Tuotantoympäristöjen verkkoja ja kyberturvaa ei ole enää mitään syytä jättää staattiseen tilaan. Hyökkäyspinta-alan kasvu, sääntely ja liiketoiminnan lisääntyvä datan tarve ovat vain muutamia syitä kehittää ympäristöä systemaattisesti.
Muitakin syitä löytyy, kuten muuttunut geopoliittinen tilanne. Viimeaikaiset uutiset suomalaisten organisaatioiden fyysisten murtoyrityksistä ovat hyvä herätys kiinnittää huomiota myös tietoturvan parantamiseen. Fyysisiä murtojälkiä on selkeästi helpompi havaita kuin kuukausia kestänyt kärsivällinen tunkeutuminen tietoverkkoihin.
Meillä pitää siis olla kyky havaita virtuaalisia murtojälkiä ja reagoida niihin. Perinteiset mekanismit eivät riitä. Anomalioiden tunnistaminen tietoverkoissa vaatii niihin soveltuvat tekniset ratkaisut ja arkkitehtuurin.

Yhteistyö Nozomi Networksin kanssa

Meillä on ilo tarjota Suomen parasta osaamista ja kattavinta kokemusta Nozomi Networksin teknologian hyödyntämisessä erilaisissa tuotannollisissa ympäristöissä – aina tehtaista terveydenhuoltoalaan ja kriittisiin infrastruktuurikohteisiin. Nozomi Networks on ollut meille yrityksen alkutaipaleelta lähtien luotettava kumppani analyysien, kartoitusten ja arkkitehtuurisuunnittelun tukena, joten siirtyminen myös ratkaisun jälleenmyyjäksi ja palveluiden tuottajaksi oli yhteistyön kannalta luonnollinen askel.

Asiakkaidemme tarve entistä paremmille OT-ympäristöjen ratkaisuille on ollut vahva kannustin syventää yhteistyötä Nozomi Networksin kanssa. Nyt voimme yhdessä tarjota asiakkaillemme huipputeknologiaa ja kattavaa tukea suoraan sekä päämieheltä että tukkurilta. Nozomi Networksin ratkaisut toimivat asiakasympäristöissämme erinomaisesti, tukien kehitystyötä uhkapinta-alan laajenemisen hallinnassa, reaaliaikaisen näkyvyyden parantamisessa ja palveluiden tuottamisessa.

Kumppanuus Nozomi Networksin kanssa antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen näkyvyyden ja raportoinnin erilaisissa ympäristöissä. Tämä näkyvyys mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan ja kattavat raportit, joiden avulla organisaatiot voivat nopeasti havaita ja reagoida poikkeamiin. Näin varmistetaan, että vaatimustenmukaisuus ja toimialakohtaisten lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen toteutuu ja täten lisää asiakkaidemme tuotannon varmistamisen laatua sekä nostaa tietoturvan tasoa.

Yhteistyömme Nozomi Networksin kanssa on osoitus sitoutumisestamme tarjota asiakkaillemme parhaita mahdollisia ratkaisuja ja palveluita nyt ja tulevaisuudessa. Tämä kumppanuus varmistaa myös liiketoiminnan jatkuvuuden ja palautumiskyvyn poikkeamatilanteissa, olivat ne sitten kyberturvapoikkeamia tai muita odottamattomia häiriöitä. Näin asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että heidän tuotantonsa jatkuu saumattomasti ja tehokkaasti tilanteessa kuin tilanteessa.

"Kyberuhkien lisääntyessä kriittiseen infrastruktuuriin kaikkialla, nyt on aika investoida OT-kyberturvallisuuteen. Reformolla on Nozomi Networksin kumppanina erinomaiset mahdollisuudet tarjota asiakkaille ratkaisuita ja palveluita, jotka auttavat hallitsemaan, ehkäisemään ja vähentämään toimintaan kohdistuvia riskejä" - Andreas Nordenadler, Regional Sales Director, Nordics & Baltics

Mitä seuraavaksi?

Kehotamme kaikkia organisaatioita, jotka haluavat parantaa tuotantoympäristöjensä näkyvyyttä, tietoturvaa sekä varmistamaan liiketoimintansa jatkuvuuden, ottamaan meihin yhteyttä ja hyödyntämään Nozomi Networksin tarjoamia huippuratkaisuja. Järjestämme syksyllä round table -keskustelun, jossa pääset kuulemaan asiantuntijoiden ajatuksia ja verkostoitumaan muiden paikalle saapuvien asiakkaiden kanssa. Kutsu itsesi mukaan tapahtumaan ottamalla yhteyttä sales@reformo.fi.

Jukka Springare 8. heinäkuuta 2024
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin