Yritys
Rethink – Regenerate – Reform
Tätä on Reformo Networks!

Tapamme käyttää sovelluksia on muuttunut viimeisen 15 vuoden aikana, mutta ympäröivä infrastruktuuri ei ole muuttunut sen mukana. Siksi ohjenuoranamme onkin Rethink – Regenerate – Reform!


Taannoin, 2000-luvun alussa, sovelluspalvelimet sijaitsivat yritysten omassa verkossa tai palveluntarjoajan konesalissa. Sovelluksia käytettiin pääsääntöisesti yrityksen sisäverkosta käsin. Hieman myöhemmin vpn-yhteyksien käyttö yleistyi ja yrityksen sisäverkkoon pystyttiin muodostamaan turvallinen yhteys myös sen ulkopuolelta, Internetistä. Kaksi tärkeää murrosta on mullistanut organisaatioiden sovellusten käytön ja sen mukana myös sovellusliikenteen kulkemisen verkossa. Nämä ovat pilveistyminen ja korona. Näiden vuoksi perinteinen toimipisteiden topologiaan perustuva ja sipulisuojattu verkkoarkkitehtuuri ei palvele enää tänään. Modernin verkon pitää perustua sovellusliikenteen tarpeisiin. Tätä periaatetta voisi kuvata sanoilla "Päätelaitteesta pilveen”.

Pois konttorilta

Viimeistään koronan mukanaan tuoma etätyösiirtymä todensi sovellusliikenneajattelun merkityksen. Massoittain käyttäjiä siirtyi yhdessä yössä kotikonttoreille. Normaalitapa työskennellä oli muodostaa vpn-yhteys organisaation reunalla sijaitsevaan keskittimeen ja liikennöidä sieltä edelleen eteenpäin sovelluspalvelimille. Monen organisaation osalta enemmistö arkipäiväisistä sovelluksista, esimerkiksi toimisto-ohjelmat, CRM ja ERP olivat jo julkipilvessä, ja tällä arkkitehtuurilla aiheutettiin ainoastaan valtava edestakainen liikennekuorma sisään vpn-keskittimelle ja sieltä takaisin ulos pilvipalveluun. Koska liikennemäärät kasvoivat hetkessä, jouduttiin tekemään isoja investointeja sekä laitteiden, että yhteyksien kapasiteettien kasvattamiseksi. Jälkikäteen voidaan kysyä, oliko tämä viisas ratkaisu?

Suora on tehokas

"Päätelaitteesta pilveen" -ajattelussa liikenne reititetään tietoturvallisesti lyhintä tietä kohti sovellusta. Kun sekä käyttäjä, että sovellus ovat kotiverkon ulkopuolella, ei ole järkevää välittää liikennettä kotiverkon kautta – se on itse asiassa erittäin tehotonta ja kallista. Nykyaikaisilla ratkaisuilla tietoturvamekanismit voidaan tehdä myös pilvessä ja reitittää liikenne suoraan siihen julkipilveen, jossa sovellus sijaitsee – pienemmällä viiveellä kuin sisäverkon puolelta. 

Pilvitietoturvasta käytetään lyhenteitä SSE (Security Service Edge) tai SASE (Secure Access Service Edge). Se sisältää joukon tietoturvamekanismeja mukaan lukien moderni palomuuri, nimipalvelun suojaus, web-yhteyksien suojaus ja SaaS-palveluiden valvonta. Pilvipohjaisina palvelut ovat erittäin hyvin skaalautuvia ja tehokkaita ja niillä on tarpeen vaatiessa globaali ulottuvuus.

Näkyvyys on tärkeää

Uudessa maailmassa kaikki verkot, joiden läpi organisaation liikenne kulkee, eivät ole enää organisaation omassa ylläpidossa. Verkkoihin pitää kuitenkin saada näkyvyys skaalautuvuuden, käytettävyyden, tietoturvan sekä saatavuuden osalta. Perinteiset yritysverkkoteknologiat, kuten MPLS, eivät mahdollista näitä helposti. Tämän vuoksi modernissa arkkitehtuurissa hyödynnetään SDx-teknologioita, jotka jakavat kahteen tasoon, niin sanottuun pohjakerrokseen, joka on käytännössä IP-tason yhteys laitteiden välillä ja käyttäjäsegmentointiin, jota pyöritetään ohjelmisto-ohjatusti. Jo vuosia on puhuttu näistä teknologioista, mutta nyt niiden kypsyys mahdollistaa käyttämisen laajoissakin ympäristöissä.

Ohjelmisto-ohjattu kerros tuo näkyvyyden ja hallittavuuden verkkoliikenteeseen myös niissä verkon osissa, joissa yrityksellä ei ole hallintaa pohjakerroksen verkkoihin.

Näkyvyys ja hallittavuus on myös paljon hienojakoisempi kuin vanhoissa verkoissa. Voit esimerkiksi ohjailla liikennettä sovellustasolla välittäen eri vaatimuksia omaavia sovelluksia eri reiteille sen mukaan, onko vaatimuksena kapasiteetti, viive tai vaikkapa kustannukset. Älykkäät algoritmit havainnoivat poikkeamia ja analysoivat telemetriikkaa niin, että verkko mukautuu tarvittaessa automaattisesti muuttuviin tilanteisiin ja liikennemääriin. Lisäksi verkon vianselvitys on nopeutuu ja monia asioita voidaan tehdä automaattisesti.

Autamme muutoksessa

Reformo Networks Oy on perustettu auttamaan asiakkaita siirtymään kohti uusia infrastruktuurin arkkitehtuureja, ottamaan kaikki hyöty irti uusimmista teknologioista ja varmistamaan liiketoiminnan kannalta tärkeiden sovellusten optimaalinen toiminta käyttäjän sijainnista riippumatta. Olemme valinneet rajallisen joukon markkinoiden parhaita päämiehiä, joiden ratkaisut tunnemme erinomaisesti ja siten pystymme suunnittelemaan ja toteuttamaan niiden avulla hyvin erilaisia asiakasympäristöjä. Mikäli haluat kuulla lisää modernin yrityksen infrastruktuuriarkkitehtuurista, ole yhteydessä. Kerromme ja autamme mielellämme sinua matkalla kohti "päätelaitteesta pilveen" -mallia.


Lähetä minulle lisää tietoa "Päätelaitteesta pilveen" -mahdollisuuksista